zondag 3 oktober 2010

Spreekbeurt of werkstuk over paarden

Stel je wilt een spreekbeurt houden over paarden of een werkstuk houden, waar kun je dan de meeste informatie vandaan halen? Om je bij je spreekbeurt te helpen zullen er in dit artikel een aantal bronnen besproken worden die erg nuttig kunnen zijn bij het vinden van informatie van je spreekbeurt.

Informatie bronnen paarden

1. bokt.nl
Dit is een erg uitgebreide site met nieuws, informatie en forums over paarden. Op deze site kun je onder andere informatie terug vinden over rassen, rijtechniek en de laatste nieuwtjes. Maar ook kun je op het forum praten of discussieren over veel verschillende onderwerpen. Een echte aanrader.

2. Horses.nl
Een website met veel informatie die je bij het maken van een spreekbeurt van pas kan komen. Er zijn onder andere rubrieken over springen, dressuur, verzorging en gezondheid. Ook vind je hier veel mooi foto en video materiaal.

3.Wikipedia
De welbekende online encyclopedie. Ook kun je hier erg veel informatie over paarden vinden.

4. Startpagina
Op de paarden startpagina vind je veel links naar paard gerelateerde websites. Van laarzen tot stallen tot stamboeken.

5. Paardensportwereld
Een erg handige site met informatie die je goed kunt helpen met je spreekbeurt over paarden. Hier vind je onder andere informatie over de geschiedenis van het paard, paardenrassen, rijkleding en nog veel meer.

Overige tips
Een aantal tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je spreekbeurt:
-Oefen de spreekbeurt thuis, houd hem bijvoorbeeld eerst voor je ouders.
-Zorg dat het presentatiemateriaal van tevoren klaar staat. Gebruik je een prikbord, maak dit dan van tevoren al klaar. Als je een presentatie met de computer maakt, zorg dan dat je deze van tevoren op een usb stick hebt gezet.
-Zet aan aantal steekwoorden op papier, zodat je een spiekbriefje hebt. Het werk beter om een aantal worden op papier te zetten dan een hele tekst uit je hoofd te leren.
-Gebruik voorbeelden: als je voorbeelden uit je eigen ervaring gebruikt zul je zien dat het een stuk makkelijker praat.
-Gebruik je handen: als je je ongemakkelijk voelt om voor een grote groep te praten, gebruik dan je handen tijdens het praten of houd bijvoorbeeld een pen vast.
-Begin met een overzicht van de onderwerpen die je wilt vertellen en geef aan of het publiek tijdens je spreekbeurt vragen mag stellen of dat ze dat achteraf mogen doen.


Tot slotMet de 5 informatiebronnen die hierboven staan genoemd moet je een heel eind kunnen komen. Je zult tijdens het zoeken naar informatie voor je spreekbeurt of werkstuk een aantal websites tegen komen waar kant en klare werkstukken en spreekbeurten op staan. Gebruik die liever niet. Het is veel leuker om je eigen spreekbeurt te maken en daarnaast is de kans groot dat wanneer je docent je betrapt je een onvoldoende krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten